media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Huistra nieuwe coach van gedegradeerd De Graafschap

Huistra nieuwe coach van gedegradeerd De Graafschap

Pieter Huistra wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De geboren Fries is in Doetinchem de opvolger van interim-trainer Richard Roelofsen en tekent een eenjarig contract.

De Graafschap nam afgelopen seizoen voortijdig afscheid van Andries Ulderink. Onder diens interim-opvolger Richard Roelofsen degradeerden De Superboeren uit de Eredivisie.

Huistra kreeg onlangs zijn congé bij FC Groningen, dat een bijzonder slechte tweede seizoenhelft afwerkte, en wordt woensdagmiddag in Doetinchem gepresenteerd.

Ook Fons Groenendijk was een belangrijke kandidaat, maar hij liet de clubleiding vorige week weten niet op de aanbieding in te gaan.

Technisch manager Roland Vroomans is verheugd met de komst van de achtvoudig international.

'We hebben hele goede gesprekken gehad met Pieter Huistra', aldus Vroomans. 'Er is een duidelijke klik met de rest van de staf. We denken hetzelfde over de richting die de club nu op moet, zowel in speelwijze als in randvoorwaarden. Allebei hebben we ook de ambities om hogerop te gaan, en zo moet je het contract voor een jaar ook beschouwen, maar de intentie is zeker uitgesproken om daar een langere tijd aan vast te plakken.'

Foto: VI Images

Laatste nieuws