Huistra en Van der Meulen herenigd bij De Graafschap

Pieter Huistra kan volgend seizoen bij De Graafschap een beroep doen op Timothy van der Meulen (22). De verdediger komt op transfervrije basis over van de amateurploeg van Bayern München.

Huistra en Van der Meulen herenigd bij De Graafschap

Van der Meulen doorliep de jeugdopleiding van Ajax alvorens hij naar Schotland (Dundee United) en later naar Duitsland verkaste. De verdediger tekende voor drie seizoenen bij de degradant uit Doetinchem.

Technisch manager Roland Vroomans is blij met de overeenkomst. 'Timothy is een centrumverdediger met potentie en een achtergrond in de Ajax-opleiding. Daarin had hij ook met onze nieuwe trainer Pieter Huistra te maken. Bij Bayern trainde hij regelmatig met het eerste mee. Als verdediger heeft hij acht goals gemaakt. Dat is toch een meerwaarde naast de basistaken.'

'Ik denk dat Timothy een speler is die een klik met het publiek kan krijgen. Hij heeft kwaliteiten die we graag zien: opbouwend goed en lef om te voetballen van achteruit', aldus Vroomans.

Zelf is de verdediger eveneens blij. 'Ik denk dat De Graafschap een goede club voor me is, met veel potentie. De club heeft ook vertrouwen in me. Dat werd duidelijk in de gesprekken. Het is een ideale stap omhoog.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's