Huidige reeks NEC slechtste van alle Eredivisieclubs

In de aanloop naar de 29ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan NEC en AZ tegenover elkaar in het Goffert Stadion.

Huidige reeks NEC slechtste van alle Eredivisieclubs

NEC - AZ

NEC verloor zijn laatste vier duels in de Eredivisie, de slechtste reeks van dit seizoen voor de Nijmegenaren.

De Nijmegenaren wonnen maar één van hun zes meest recente wedstrijden in de Eredivisie (W1 G0 V5).

NEC verloor zijn laatste drie thuiswedstrijden (VVV-Venlo 1-2, Feyenoord 0-3 en SC Heerenveen 1-3).

AZ maakte in de vorige speelronde (Heracles 1-2) een einde aan een reeks van zeven duels zonder zege.

De rode kaart van AZ-verdediger Thomas Lam tegen Heracles Almelo was de achtste rode kaart voor een speler van de Alkmaarders dit seizoen. Nooit eerder kreeg AZ zoveel rode kaarten in een jaargang.

NEC en AZ houden elkaar in Nijmegen keurig in balans. Beide ploegen wonnen tien keer en negen keer was er een gelijkspel. De Alkmaarders maakten één goal meer: 30 om 29.

Als NEC scoort tegen AZ dan is het de vijftigste Nijmeegse goal tegen de Alkmaarders in de Eredivisie (in 59 wedstrijden).

Ryan Koolwijk kan tegen AZ zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie spelen. De middenvelder van NEC speelde naast zijn huidige werkgever ook nog veertig duels namens Excelsior op het hoogste Nederlandse niveau.

NEC won in eigen huis voor het laatst op 10 februari 2008 (5-2) van AZ. De vier thuisbeurten daarna wonnen de Nijmegenaren niet meer: 0-1, 0-0, 0-1 en 1-1.

AZ maakte minimaal één doelpunt in zijn laatste tien uitwedstrijden. Maar de ploeg incasseerde in zijn laatste achttien uitwedstrijden ook telkens minimaal één treffer.

Vorig seizoen stond AZ na speelronde 28 op een tweede plek met 57 punten. Momenteel bivakkeren de Alkmaarders op de veertiende plek met 29 punten, een verschil van 28 punten. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's