Huiberts: 'Tottenham wist: bij AZ valt niet veel te halen'

Reacties

Met de miljoenen voor Vincent Janssen heeft AZ ook de beloning gekregen voor de houding. Technisch directeur Max Huiberts is trots op de gerealiseerde strategie.

Huiberts: 'Tottenham wist: bij AZ valt niet veel te halen'

Hoewel AZ het vertrek van Janssen naar Tottenham Hotspur in sportief opzicht betreurt, is de clubleiding ook trots op de recordtransfer in de clubhistorie. De club incasseert twintig miljoen euro voor de spits en dat kan zelfs oplopen tot 22 miljoen.

Een fraai succes voor Huiberts en tegelijkertijd een compliment voor de scouts en trainers. Een jaar geleden werd Janssen voor vijf ton uit de Jupiler League opgevist, bij Almere City FC.

'Wij voeren altijd een stabiel beleid, hebben altijd een goed team en tonen ook ambitie, dat werkt mee. Vincent kwam zo in de picture bij Oranje', zegt Huiberts tegen Voetbal International. 'Deze transfer hebben we met een team gedaan, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik dit persoonlijk niet geweldig vind. De strategie die wij voor ogen hadden, is ook zo gerealiseerd. Na zó’n seizoen had Vincent een bepaalde marktwaarde en daaraan hebben wij steeds vastgehouden.'

De Alkmaarse club hield voet bij stuk en kreeg daarvoor de beloning in de vorm van een miljoenenafkoopsom. 'Tottenham wist: bij AZ valt niet veel te halen. Ik ben geen moment nerveus geweest', aldus Huiberts. 'We hebben het in Nederland over winnaarsmentaliteit, winnaars van morgen. Dan helpt het niet als je zo je beste spelers laat gaan. Wij hebben ons niet laten aftroeven door de grote voetballanden. We moeten onszelf als voetballand niet klein maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.