Hughes onder druk bij City na recordreeks remises

VI blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de vijftiende speelronde is dat de topper tussen Manchester City en Chelsea van zaterdag.

Hughes onder druk bij City na recordreeks remises



MANCHESTER CITYKlassering 7de plaatsManchester City evenaarde afgelopen week een record door voor de zevende keer op rij gelijk te spelen. Southampton was in het seizoen 1994/95 de laatste ploeg die zeven keer achtereen de punten moest delen en in het verleden gebeurde dat nog drie keer eerder. De regen aan remises heeft de druk op manager Mark Hughes flink doen toenemen. De Welshman moet The Citizens aan Champions League-voetbal helpen en zal worden ontslagen zodra dit doel ook maar enigszins uit zich raakt. Opvallend is dat Manchester City bij vijf van de zeven gelijke spelen een voorsprong uit handen gaf.

Man in vorm Shaun Wright-PhillipsShaun Wright-Phillips maakte vorige week de enige goal in het competitieduel met Hull City en was afgelopen dinsdag eveneens trefzeker in de League Cup-wedstrijd tegen Arsenal (3-0). De rechtermiddenvelder is bezig aan zijn tweede periode in dienst van City. Tussendoor kwam hij uit voor Chelsea waar hij nooit echt wist door te breken en het vooral moest hebben van invalbeurten.

Afwezigen Petrov (knie).

CHELSEAKlassering 1ste plaatsHet is vijf competitiewedstrijden geleden dat Chelsea voor het laatst een treffer incasseerde in de Premier League. Aston Villa-verdediger James Collins was de laatste speler die doelman Petr Cech wist te passeren. Nadien wonnen de Londeren overtuigend van Blackburn Rovers (5-0), Bolton Wanderers (0-4), Manchester United (1-0), Wolverhampton Wanderers (1-0) en Arsenal (0-3).

De eerst echte tegenvaller van dit seizoen beleefde Chelsea deze week tegen Blackburn Rovers, dat in de kwartfinale van de strijd om de League na strafschoppen te sterk bleek. Manager Carlo Ancelotti dacht de klus met een reserve-elftal te kunnen klaren. Zo ontbraken onder anderen Petr Cech, John Terry, Frank Lampard, Mickaël Essien, Didier Drogba en Nicolas Anelka in de basiself.

Man in vorm Didier DrogbaIn de vorige competitiewedstrijd tegen Arsenal maakte Didier Drogba het verschil met twee uitstekende treffers. De Ivoriaan is al heel het seizoen in topvorm; in dertien van de negentien duels die hij tot nu toe voor Chelsea in actie kwam scoorde hij één of meer keer.

Afwezigen Bosingwa (knie), Kalou (dij).

De laatste nederlaag van Chelsea bij Manchester City dateert van het seizoen 2004/05. Het was ook de enige competitienederlaag van Londenaren dat seizoen, die destijds onder leiding van José Mourinho op soevereine wijze de tweede landstitel in de historie grepen. In dat bewuste duel stond Paul Bosvelt in de basis bij Manchester City en maakte Nicolas Anelka – tegenwoordig actief bij Chelsea - de enige goal.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Manchester City-Chelsea 1-0
2005/06 Manchester City-Chelsea 0-1
2006/07 Manchester City-Chelsea 0-1
2007/08 Manchester City-Chelsea 0-2
2008/09 Manchester City-Chelsea 1-3

Bekijk hier al onze video's