Hughes boos na rood Afellay: 'Waar is het gezond verstand?'

Stoke City-manager Mark Hughes was het niet eens met de rode kaarten die zijn spelers Ibrahim Afellay en Charlie Adam zaterdag kregen. Hij deed derhalve een oproep aan de Engelse scheidsrechters.

Hughes had zaterdag in het thuisduel met West Bromwich Albion basisplaatsen over voor Afellay, Erik Pieters én Marco van Ginkel. De hoop op een goed resultaat kon echter al voor rust de prullenbak in: Afellay werd voor een tik in het gezicht van tegenstander Craig Gardner al na 25 minuten met rood weggestuurd. Nadat ook Adam zes minuten later mocht inrukken, won WBA: 0-1.

Uiteraard reageerde Hughes na de wedstrijd op de twee kaarten. 'Ibrahim reageert met een tikje, nadat hij zelf een tik in zijn gezicht krijgt. Misschien moet je die jongens - als je de regels écht strikt hanteert - allebei wegsturen. Maar de scheids zag daar blijkbaar maar één kant van het verhaal. En wat Charlie betreft: hij komt met zijn voet op het been van zijn tegenstander terecht, omdat die jongen op hem doorloopt. Ik vond het allemaal wel erg zwaar.'

De Welshman was dan ook niet te spreken over het optreden van het arbitrale team. 'In de eerste helft lieten ze ook al een minuut te lang doorspelen, daarin maakte West Brom het doelpunt. We hebben hier 28 duizend mensen zitten die een leuke pot voetbal willen zien, dat moeten die heren ook meenemen in hun beslissingen. Ze gaven té snel kaarten. Ik kan daar nu over gaan klagen, dan krijg ik een brief van twee kantjes waarin me van alles wordt uitgelegd, maar waar is het gezond verstand gebleven?', sloot hij af.