HSV-controleur Van der Vaart: 'Wil ook voor minder blijven'

Reacties

Als het aan aanvoerder Rafael van der Vaart ligt, blijft hij ook na dit seizoen bij Hamburger SV. Zelfs als dat betekent dat dat voor een lager salaris is.

HSV-controleur Van der Vaart: 'Wil ook voor minder blijven'

Momenteel staat de ex-Ajacied voor zo'n drieënhalf miljoen euro per seizoen op de loonlijst, maar die lucratieve verbintenis loopt aankomende zomer af. Een salarisverlaging hoeft echter niet te betekenen dat Van der Vaart weg wil. 'Geld zal het probleem echt niet zijn', laat de middenvelder wat contractverlenging betreft weten aan BILD.

'Iedereen weet dat HSV mijn club is, dus ik sta voor alle aanbiedingen open', voegt hij daaraan toe. Nadat hij doorbrak bij Ajax vertrok Van der Vaart naar Hamburger SV, waar hij in drie seizoenen uitgroeide tot een clubicoon. Na een weinig succesvol avontuur bij Real Madrid en een betere periode bij Tottenham Hotspur keerde hij in 2012 terug in Hamburg. Inmiddels zijn Van der Vaart en de nieuwe trainer Josef Zinnbauer met HSV bezig aan een revival.

Met zes punten uit negen wedstrijden was de competitiestart dramatisch, maar van de laatste drie duels werden er twee gewonnen. Zaterdag gaat HSV op bezoek bij het FC Augsburg van Paul Verhaegh. Van der Vaart speelt dan, net als tijdens de 2-0 winst tegen Werder Bremen, waarschijnlijk weer als verdedigende middenvelder. Geen probleem, vindt hij. 'Over mijn positie hoeven we niet te discussiëren. Wat veel mensen niet weten: bij Ajax heb ik vroeger ook veel controlerend (als linkshalf, red.) gespeeld.'

Ook zijn trainer constateerde tegen Werder dat Van der Vaart daar prima uit de voeten kon. 'Iedereen heeft kunnen zien hoe hard Rafa in defensief opzicht kan werken', zegt Zinnbauer tegen Hamburger Morgenpost. 'Hij heeft zich op die positie inmiddels echt in de basis geknokt.' Ook ploeggenoot Johan Djourou is lovend. 'Rafael is belangrijk voor ons, deze positie is volgens mij goed voor hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.