HSV zonder Van Nistelrooy hard onderuit bij Hoffenheim

Hamburger SV zal op basis van de eindstand van de Bundesliga komend seizoen geen Europees voetbal spelen. De ploeg, zonder Ruud van Nistelrooy, ging met 5-1 onderuit in het uitduel met 1899 Hoffenheim. De spits kampt met een heupblessure en is onzeker voor de return tegen Fulham in de halve finale van de Europa League van donderdag.

HSV zonder Van Nistelrooy hard onderuit bij Hoffenheim

Na twee minuten keek HSV al tegen een achterstand aan. Vedad Ibisevic strafte een blunder van Joris Mathijsen af. Tien minuten later was alweer 2-0. Ibisevic kopte zijn tweede binnen na een voorzet van Andreas Beck. Na een half uur was het 3-0. Chinedu Obasi mikte raak na een assist van Christian Eichner.

Na 65 minuten toonde het zwalkende HSV een teken van herstel. Robert Tesche trof met een zondagsschot van 35 meter doel. Binnen tien minuten keek het echter weer tegen een forse achterstand aan. Obasi met zijn tweede en Sejad Salihovic zorgden voor een 5-1 eindstand. In de slotfase moesten de bezoekers ook nog verder met tien man nadat invaller Tolgay Arslan zijn frustratie niet de baas was.

Bekijk hier al onze video's