HSV wint in spektakelstuk van tiental VfB Stuttgart

Hamburger SV heeft in een zinderend duel met VfB Stuttgart aan het langste eind getrokken. De ploeg van trainer Bruno Labbadia wist in de slotfase een achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Lange tijd leek HSV met lege handen achter te blijven na de eerste thuiswedstrijd van de competite. Met nog tien minuten te spelen stond het nog altijd 2-1 voor het tiental van Stuttgart, dat na een horrorovertreding Florian Klein met een man minder verder moest. Eerst was het Pierre-Michel Lasogga die in de 84ste minuut voor de gelijkmaker tekende en vijf minuten later bezorgde Johan Djourou HSV met een kopbal de zege.

Niet alleen de slotfase was zeer aantrekkelijk, de toeschouwers in de Imtech Arena werden tevens getrakteerd op een doelpuntrijke eerste helft. Daniel Ginczek (foto) zette Stuttgart op voorsprong, waarna Ivo Elicevic voor de 1-1 verantwoordelijk was. Vlak voor rust sloeg Ginczek voor de tweede keer toe door voor de 2-1 ruststand te tekenen.

Na een dramatisch seizoen waarin HSV uiteindelijk via de play-offs de plaats in de Bundesliga wist te behouden, was het zaak om weg te blijven uit de onderste regionen. Het team van trainer Bruno Labbadia ging op de eerste speeldag hard onderuit bij kampioen Bayern München (5-0).