HSV voor het eerst sinds 2006 zonder internationals

De zwakke start van Hamburger SV is niet zonder gevolgen. Geen enkele Duitse HSV'er is opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk op 2 september en het oefenduel in Polen vier dagen later. In de 23-koppige selectie had bondscoach Joachim Löw geen plaats voor linksback Dennis Aogo.

HSV voor het eerst sinds 2006 zonder internationals

Doordat de ondermaats presterende Marcell Jansen en Heiko Westermann al langer in de kern ontbreken, is het voor het eerst sinds 2006 dat er een vertegenwoordiger van HSV ontbreekt in de Duitse selectie.

'Aogo heeft tegen Arjen Robben niet best gespeeld, dat weet hij zelf ook', verwijst HSV-coach Michael Oenning na het dramatisch verlopen duel bij Bayern München (5-0 verlies) van afgelopen zaterdag.

Door het recente vertrek van Piotr Trochowski (deze zomer naar Sevilla) en Jérome Boateng (in 2010 naar Manchester City, inmiddels Bayern München) is het aantal Duitse internationals in Hamburg gestaag gedaald.

Voor het heuse degradatieduel met 1. FC Köln van zaterdag, speculeren de lokale media dat Heiko Westermann met nieuwkomer Slobodan Rajkovic het hart van de defensie zal vormen. Dit zou ten koste gaan van Bruma. De verdediger kreeg na de 5-0 zeperd tegen Bayern eveneens met pittige kritiek te maken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's