HSV vecht zich naar punt op bezoek bij Leverkusen

Hamburger SV heeft een puntje overgehouden aan het uitduel met Bayer Leverkusen. De thuisploeg gaf een 2-0 voorsprong nog uit handen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 remise.

Leverkusen schoot op eigen terrein uit de startblokken, maar had over enig fortuin niet te klagen. Een vrije trap van Andre Schürrle werd dusdanig van richting veranderd dat HSV-doelman Jaroslav Drobny kansloos was.

Na twintig minuten spelen verdubbelde Lars Bender de marge met een controversieel doelpunt (foto). Zijn volley werd op de lijn nog geraakt door HSV-verdediger Michael Mancienne, maar hij kon een treffer niet meer voorkomen. Bovendien hinderde spits Stefan Kiessling Drobny terwijl de aanvaller zich in buitenspelpositie bevond. Het doelpunt werd echter goedgekeurd, waardoor HSV tegen een grotere achterstand aankeek.

Precies veertien minuten had de Hamburgse ploeg nodig om de aansluitingstreffer te produceren. Heiko Westermann leek de bal volledig verkeerd te raken, maar zag zijn kopbal toch in het doel belanden. Met die goal was tevens de ruststand bereikt.

Na de onderbreking was Marcell Jansen met een droge knal verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Zijn inzet, in de 58ste minuut, verdween in de lange hoek. Ondanks verwoede pogingen scoorden beide ploegen daarna niet meer.

Zowel HSV als Leverkusen schiet niet veel op met het puntje. HSV is nog steeds zeventiende met maar twee punten voorsprong op hekkensluiter FC Augsburg. Leverkusen bungelt tussen de middenmoot en de subtop. Foto: VI Images