HSV stunt tegen haperende doelpuntenmachine BVB

Borussia Dortmund heeft bij Hamburger SV een verrassende 3-1 nederlaag geleden. De haperende doelpuntenmachine en het defensieve geklungel verklaarden het verlies voor de nummer twee van Duitsland.

Extra veiligheidsmaatregelen na de aanslagen in Parijs en de afgelaste interland Duitsland – Nederland zorgden ervoor dat de wedstrijd in Hamburg een kwartier later begon. De toeschouwers hadden meer tijd nodig om hun plaats in te nemen.

Ze beleefden een onverwachte wedstrijd. Want weinigen hadden rekening gehouden met de afstraffing die Borussia Dortmund kreeg in Hamburg. Trainer Thomas Tuchel had van BVB namelijk een scoringsmachine gemaakt. In de Bundesliga leverden de voorgaande twaalf wedstrijden 35 goals op.

Maar in het Volkspark Stadion haperde de doelpuntenmachine. BVB-verdediger Mats Hummels scoorde in de 55ste minuut wel, maar de verdediger passeerde zijn eigen doelman Roman Bürki. Het was de genadeklap voor de gasten, die voor rust al twee treffers hadden moeten incasseren.

In de negentiende minuut brak Pierre-Michel Lasogga de score uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Bürki op Ivo Ilicevic. Een blunder van BVB-back Matthias Ginter was kort voor rust de inleiding tot de 2-0 van Lewis Holtby.

Pierre-Emerick Aubameyang tekende in de slotfase nog wel voor de Dortmunder eretreffer. Na zijn vijftiende goal van het Bundesliga-seizoen was de tijd echter te kort om het verlies te voorkomen. Mede dankzij doelman René Adler bleef HSV op de baan.

Door het resultaat in het Volkspark Stadion klimt HSV naar de zevende plaats, waar Borussia Dortmund moet vrezen dat de achterstand op koploper Bayern München groter wordt.