HSV strijdt met Greuther Fürth om Bundesliga-plaats

Reacties

Hamburger SV moet in een dubbele confrontatie met SpVgg Greuther Fürth proberen zich te handhaven op het hoogste niveau. Dat was de uitkomst van de laatste speelronde in de Tweede Bundesliga.

HSV strijdt met Greuther Fürth om Bundesliga-plaats

SC Paderborn verzekerde zich van directe promotie naar de Bundesliga achter kampioen 1. FC Köln door met 2-1 te winnen van VfR Aalen. Voor SpVgg Greuther Fürth betekende die uitslag dat het zich na de 2-0 zege op SV Sandhausen kan richten op de promotie/degradatiewedstrijden tegen Hamburger SV, de nummer zestien van de Bundesliga.

Het eerste duel van het tweeluik staat op het programma voor komende donderdag in Hamburg. Zondag wacht in Fürth de return voor een plaats op het hoogste niveau in Duitsland. Ondanks de 3-2 nederlaag bij FSV Mainz 05 plaatste HSV zich zaterdag voor deze ontsnappingsroute. De Hamburgers zijn de enige ploeg die sinds de start van de Bundesliga, in 1963, altijd op het hoogste Duitse niveau actief waren.

'We hebben nog altijd de kans om in de Bundesliga te blijven', zei Rafael van der Vaart (foto) zaterdag. 'Die mogelijkheid gaan we ook benutten. We moeten de positieve aspecten uit deze wedstrijden meenemen en volgende week in beide wedstrijden laten zien dat wij het Bundesliga-elftal zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.