HSV stelt trainer van beloften aan als vervanger Slomka

Reacties

Voor Mirko Slomka is het avontuur bij Hamburger SV officieel ten einde. De opvolger van Bert van Marwijk is ontslagen na een dramatische start. Josef Zinnbauer, trainer van de beloften van HSV, neemt zijn taken over.

HSV stelt trainer van beloften aan als vervanger Slomka

Ondanks investeringen in de selectie heeft HSV één punt overgehouden aan de eerste drie duels in de Bundesliga, terwijl met hangen en wurgen de derdeklasser Cottbus uit de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi werd gehouden.

Het beetje krediet dat Slomka (foto) had opgebouwd door vorig seizoen met moeite HSV te behouden voor de Bundesliga was daarmee verspeeld. Het contract van de trainer die het in februari overnam van Van Marwijk is ontbonden.

'We hadden het geloof in een positieve ontwikkeling van de ploeg verloren', zei directeur Dietmar Beiersdorfer, die opvallend genoeg heeft gekozen voor Josef Zinnbauer als nieuwe trainer. De 44-jarige coach van Jong HSV gaat niet als interim aan de slag maar is aangesteld voor langere tijd.

'We weten van hem dat hij het kan aanpakken en met zijn emotie, zijn optreden en zijn werkwijze de ploeg weer op de rails kan krijgen', zei Beiersdorfer. 'Joe heeft niet de lange voorbereiding gehad. Dat is duidelijk. Maar we vertrouwen het hem en zijn staf toe.'

Woensdag zal Zinnbauer zijn eerste training leiden. Rafael van der Vaart moet dan passen. De Oranje-international is nog geblesseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.