HSV sluit aan bij topdrie, Werder ruim voorbij Stuttgart

Met een probleemloze zege op Energie Cottbus hield Hamburger SV de titelkansen levend. Werder Bremen ontnam VfB Stuttgart de laatste hoop op een kampioenschap.

Hamburger SV-Energie Cottbus 2-0HSV had weinig te duchten van het afwachtende Cottbus. Al bij rust stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. In de 32ste minuut kopte Ivica Olic raak na een voorzet van Mickäel Tavares. En zeven minuten later verraste Piotr Trochowski doelman Gerhard Tremmel met een rake vrije trap. Na rust drongen de bezoekers nog wel aan, maar HSV-coach Martin Jol zag dat zijn ploeg amper in problemen kwam.

Werder Bremen-VfB Stuttgart 4-0Stuttgart probeerde met compact spel Werder het voetballen onmogelijk te maken. Dat lukte totdat Diego in de 34ste minuut vanaf 25 meter een vrije trap binnenkrulde. Na rust tekende Claudio Pizarro in de 53ste minuut voor 2-0 met een pegel vanaf twintig meter. Even later tikte Markus Rosenberg de bal door de benen van Jens Lehmann voor 3-0, waarna de Zweed in de 74ste minuut opnieuw koel bleef alleen voor de Duitse doelman: 4-0.

HSV blijft volop meedoen in de Duitse titelstrijd met 45 punten, dat zijn er vier minder dan koploper Hertha BSC en evenveel als Bayern München en VfL Wolfsburg. Stuttgart is zesde met 39 punten, Werder is tiende met 32 en Cottbus blijft voorlaatste. 1-0 voor Werder