'HSV ontslaat Slomka na dramatische start'

Reacties

De dramatische start in de Bundesliga kost Hamburger SV-trainer Mirko Slomka zijn baan. Dat melden Duitse media maandagavond.

'HSV ontslaat Slomka na dramatische start'

Door de nederlaag bij Hannover 96 van zondag (2-0) is de werkgever van Rafael van der Vaart, die zondag ontbrak vanwege blessureleed, de troosteloze hekkensluiter van de Bundesliga. Met een schamel puntje en de veelzeggende doelcijfers (0-5) uit drie duels is de roemruchte Duitse club het seizoen uitermate slecht begonnen.

Daarmee gaf de ploeg van Slomka (foto) een vervolg aan het vorige seizoen, waarin maar ternauwernood handhaving werd afgedwongen. Tijdens die jaargang nam Slomka het over van Bert van Marwijk, die de Bundesliga-gigant ook niet op de rails kon krijgen. HSV degradeerde nog nóóit uit de Bundesliga.

Optimisme
Het enige succes van dit seizoen - de ontsnapping in de eerste ronde van het toernooi om de DFB Pokal tegen derdeklasser Energie Cottbus na strafschoppen - heeft evenmin vertrouwen gewekt. Desalniettemin predikte Slomka maandag nog geduld na het verlies in Hannover, waar hij ook reden voor optimisme had gezien.

'Positief was dat we na de 2-0 ons hoofd niet hebben laten hangen. Na rust hebben we zeker onze kansen gehad. Het geluk in de afronding ontbreekt op dit moment, maar daar moeten we ook aan werken. En dat gaan we de komende dagen ook doen.'  

Bestuursvoorzitter Karl Gernandt gaf de trainer eerder vandaag nog zijn onvoorwaardelijke steun. 'We gaan niet in paniek raken en zullen geen maatregelen nemen. Dat kan ik voor 120 procent zeggen.' Volgens de berichtgeving in Duitse media blijken die uitspraken dus weinig waard.

Tuchel
De laatste weken circuleerde al wel de naam Thomas Tuchel steeds nadrukkelijker als de redder in nood. De gewezen trainer van FSV Mainz 05 is een goede vriend van Dietmar Beiersdorfer. De algemeen directeur van HSV deed er na overleg met technisch directeur Bernhard Peters zondag het zwijgen toe. 'Ik zeg niets.'

Het waarschijnlijke ontslag van Slomka heeft veel gelijkenissen met dat van Van Marwijk, die op 25 september het stokje overnam van Thorsten Fink, die een week eerder na vijf duels het veld had moeten ruimen wegens een gebrek aan resultaten. HSV had toen na drie speelrondes ook één punt...

HSV wacht de komende periode met Bayern München (20 september, thuis) en Borussia Mönchengladbach (24 september, uit) een zwaar programma. HSV heeft het ontslag overigens zelf nog niet bevestigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.