HSV mist Van der Vaart tegen Wolfsburg

Reacties

Rafael van der Vaart moet definitief een streep zetten door het thuisduel van Hamburger SV met VfL Wolfsburg van zaterdag. De aanvallende middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn kuitblessure.

HSV mist Van der Vaart tegen Wolfsburg

Van der Vaart liep de kwetsuur afgelopen zaterdag op in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 (2-1 nederlaag). Trainer Mirko Slomka hoopte dat de Nederlander op tijd zou herstellen voor het treffen met Wolfsburg, maar maakte donderdagavond bekend dat Van der Vaart die ontmoeting niet gaat halen.

Behalve Van der Vaart ontbreekt tegen Wolfsburg ook clubtopscorer Pierre-Michel Lasogga (twaalf goals). Hij kampt met een spierverrekking. Over de inzetbaarheid van Heiko Westermann en Milan Badelj krijgt Slomka vrijdag pas duidelijkheid.

Met nog vier duels te spelen verkeert HSV in acute degradatienood. De ploeg staat zestiende in de Bundesliga met 27 punten en wordt op de voet gevolgd door het 1. FC Nürnberg van Gertjan Verbeek (26) en Eintracht Braunschweig (25). VfB Stuttgart, getraind door Huub Stevens, staat met 28 punten één plaats boven de Hamburgers. De onderste twee clubs degraderen direct, terwijl het team dat als zestiende eindigt een play-off tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga afwerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.