HSV met invaller Van der Vaart ten onder in Frankfurt

Alexander Meier heeft Eintracht Frankfurt met twee treffers langs Hamburger SV geschoten: 2-1. Bij de bezoekers uit Hamburg viel aanvoerder Rafael van der Vaart elf minuten voor tijd in.

Trainer Josef Zinnbauer slachtofferde Van der Vaart na de monsternederlaag bij Bayern München (8-0) op Valentijnsdag. Zonder de 32-jarige routinier won HSV vorige week bijna van nummer drie Borussia Mönchengladbach, dat pas in de extra tijd 1-1 maakte.

Bij Eintracht Frankfurt zette Zinnbauer Van der Vaart opnieuw op de bank. De Nederlandse middenvelder mocht pas elf minuten voor tijd invallen, maar toen stond HSV al met 2-1 achter. Meier maakte beide treffers voor de thuisploeg, terwijl HSV alleen via Zoltan Stieber doel trof. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers kreeg Matthias Ostrzolek na een uur rood.

Van der Vaart kon in de slotfase het tij niet meer keren voor HSV, dat in de extra tijd goed wegkwam toen Meier een strafschop tegen de lat schoot. Vanwege deze misser blijft Meier op de topscorerslijst in de Bundesliga een doelpunt achter op Arjen Robben. Door de 2-1 nederlaag staan de Hamburgers nog steeds vijftiende en moeten ze vrezen voor degradatie uit de Bundesliga. De nummers zeventien en achttien dalen in de Bundesliga direct af naar een niveau lager. Opponent Frankfurt klimt naar de achtste positie en mag nog hopen op plaatsing voor Europees voetbal.