HSV laat tweede plaats aan Werder, Bayer loopt in

Hamburger SV verzuimde de tweede plaats over te nemen van Werder Bremen. Bayer Leverkusen won wel en naderde zowel HSV als Werder.

1. FC Nürnberg-Hamburger SV 0-0
Nürnberg en HSV (met drie Nederlanders in de basis, uitgezonderd de geblesseerde Romeo Castelen) zorgden voor een vervelende en saaie wedstrijd. Hoogtepunten waren er nauwelijks in een treffen waarin beide ploegen vooral voor zekerheid gingen. Zvjezdan Misimovic nam voor rust een strafschop namens de thuisploeg, maar zag zijn zwakke inzet gekeerd worden door doelman Frank Rost. En David Jarolim knalde namens de ploeg van coach Huub Stevens op de lat.

Bayer Leverkusen-Hannover 96 2-0
Bayer zegevierde terecht over het ongevaarlijke Hannover. In het laatste kwartier van de eerste helft forceerde de thuisploeg de beslissing. Tranquillo Barnetta veroverde de bal, waarna Stefan Kiessling klaarlegde voor Theofanis Gekas. De Griek scoorde vanaf zestien meter met een fantastische lob: 1-0. En in de 39ste minuut knalde Barnetta zelf van dichtbij de bal binnen. In de slotfase zocht Hannover nog wel naar een treffer, maar invaller Arnold Bruggink slaagde er niet in een van de weinige kansen te benutten.

HSV is derde met 42 punten, één punt minder dan Werder. Bayer is vierde met 41 punten. Hannover zakte naar de tiende plaats, Nürnberg is zestiende.