HSV komt met gelijkspel tegen Leverkusen goed weg

Bayer Leverkusen maakte onder debuterende trainer Sami Hyypiä een einde aan de nederlagenreeks. Hamburger SV dankte het punt aan keeper Jaroslav Drobny (1-1).

Jeffrey Bruma keerde na drie weken terug in de basis bij Hamburger SV. De Oranje-international maakte als rechtsback zijn rentree. Helemaal met genoegen keek hij niet terug op zijn terugkeer.

In de 55ste minuut kreeg Bruma de bal ongelukkig op zijn hoofd, waarna André Schürrle van dichtbij met het hoofd de gelijkmaker van Bayer Leverkusen kon aantekenen. Kort daarvoor had Robert Tesche op de doellijn redding gebracht op een inzet van Stefan Kiessling.

Met de treffer maakte Schürrle de in de veertigste minuut opgelopen achterstand – Mladen Petric benutte een strafschop – ongedaan. Uiteindelijk was het ook genoeg om een einde te maken aan een reeks van vier nederlagen, die trainer Robin Dutt zijn baan kostte.

HSV-keeper Jaroslav Drobny (foto) , die speelde met duimblessure, voorkwam met verscheidene knappe reddingen dat Hyypiä met een zege debuteerde op de bank bij Leverkusen. Bayer klom dankzij het punt naar de zesde plaats. HSV passeerde FC Augsburg op de ranglijst, maar blijft als nummer veertien in de degradatiezone bivakkeren. Foto: VI Images