HSV kan na drie maanden weer juichen

Hamburger SV heeft zondag afgerekend met een beroerde reeks. Ten koste van Borussia Mönchengladbach werd eindelijk weer eens gewonnen (3-2).

HSV had niet meer gewonnen sinds het op 28 november met 3-1 te sterk was geweest voor Werder Bremen. Fabian Johnson deed zondag het ergste vermoeden voor de ploeg van Bruno Labbadia door na een kwartier Borussia Mönchengladbach op een voorsprong te zetten.

Maar nog voor rust waren de kansen gekeerd. Dankzij een eigen doelpunt van Martin Hinteregger kwam HSV in de 38ste minuut langszij om op slag van rust op eigen kracht op voorsprong te komen. Artjoms Rudnevs (foto) was verantwoordelijk voor de 2-1.

Ivo Ilicevic, die bij HSV zijn rentree maakte na een disciplinaire straf wegens een kopstoot tijdens de training, zorgde met een rake kopbal tien minuten voor het einde voor de beslissende marge. De treffer van Raffael kwam te laat voor Gladbach om een nederlaag te voorkomen.

Hamburger SV is dankzij de overwinning geklommen naar de elfde plaats. Borussia Mönchengladbach zakte naar de zevende stek, waarmee het aan het einde van de rit naast een Europees ticket zou grijpen.