HSV haalt Olic terug in zoektocht naar doelpunten

Reacties

Ivica Olic heeft in gesprek met Der Kicker bevestigd dat hij terugkeert bij Hamburger SV. De 35-jarige aanvaller stapt over van VfL Wolfsburg en keert zodoende terug bij de club die hij in 2009 verliet.

HSV haalt Olic terug in zoektocht naar doelpunten

De Kroaat speelde in het verleden al drie seizoenen (januari 2007-juli 2009) in het shirt van Hamburger SV. Daar ontpopte hij zich destijds tot publiekslieveling, voordat Bayern München hem transfervrij overnam.

Dit seizoen begon de linksbenige spits als basisspeler bij Wolfsburg, maar moest hij het de laatste wedstrijden voor de winterstop vooral doen met invalbeurten. Door de goede vorm van Bas Dost werd het perspectief van de zeer ervaren Olic steeds minder.

Toch was Olic goed voor vijf competitietreffers dit seizoen, meer dan de helft van de totale HSV-productie. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart, goed voor drie treffers tot dusver, snakt naar doelpunten in de strijd tegen degradatie. HSV bezet halverwege de Bundesliga de veertiende plaats met zeventien punten en slechts negen (!) competitietreffers. Daarmee is HSV verreweg de minst scorende ploeg van Duitsland.

Behalve voor Wolfsburg, dat Olic in de zomer van 2012 transfervrij overnam van Bayern, en HSV kwam de Kroaat in het verleden ook uit voor onder meer CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Hertha BSC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.