HSV gelijk tegen Celtic, succes voor Rijkaard en Ten Cate

Hamburger SV kwam thuis tegen Celtic niet verder dan een gelijkspel en zag Hapoel Tel Aviv uitlopen. Frank Rijkaard is met Galatasaray wel al zeker van de volgende ronde in de Europa League.

Groep BGenoa-Lille 3-2Na een klein uur bracht Hernán Crespo de thuisclub op een 2-0 voorsprong uit een hoekschop en leek de overwinning zo veilig te stellen. Lille kwam echter nog goed terug. Pierre Alain Frau kopte een kwartier voor tijd de 2-1 binnen en in de 84ste minuut zorgde de eveneens ingevallen Gervinho voor de gelijkmaker. Genoa pakte echter alsnog de overwinning door een doelpunt van Giuseppe Sculli in blessuretijd. Lille blijft koploper ondanks de nederlaag, Genoa heeft een punt minder en staat derde.

Slavia Praag-Valencia 2-2Ook voor Valencia leek er geen vuiltje aan de lucht toen Slavia-aanvaller Zdenek Senkerik in de 48ste minuut - kort na de 0-2 van Hedwiges Maduro - van het veld gestuurd werd. Toch gaven de bezoekers in het laatste kwartier de overwinning nog weg. Petr Janda en Peter Grajciar bezorgden Slavia Praag een gelijkspel. Ook Valencia eindigde met tien man na een rode kaart van Rubén Baraja. De middenvelder ontving twee gele kaarten in de hectische slotfase. Valencia blijft tweede, Slavia is nog altijd hekkensluiter.

Groep CHamburger SV-Celtic 0-0De thuisclub begon furieus aan de wedstrijd, getuige ook de drie hoekschoppen die de ploeg in de eerste drie minuten kreeg. Toch kwam HSV voor rust niet verder dan een goede kans voor Marcus Berg. Na rust kopte Joris Mathijsen net over en een schot van Eljero Elia werd door Celtic-doelman Lukasz Zaluska uit het doel geranseld. De bezoekers stelden daar weinig tegenover, alleen Georgios Samaras was met een slap schot dicht bij een treffer. HSV staat tweede, terwijl Celtic na vier duels vierde is.

Rapid Wien-Hapoel Tel Aviv 0-3Hapoel Tel Aviv had in eigen huis al ruim (5-1) gewonnen van Rapid Wien en deed dat in Oostenrijk nog eens dunnetjes over. In de dertiende minuut opende Avihay Yadin de score namens de bezoekers, waarna Rapid lang mocht geloven in een goede afloop. Want pas in het laatste half uur beslisten Gil Vermouth en Bebars Natcho de wedstrijd in het voordeel van Hapoel, dat nog veel kansen onbenut liet. Hapoel is door de overwinning alleen koploper, met zes punten voorsprong op Rapid, dat derde staat. Groep EAS Roma-Fulham 2-1De uitsluiting van Erik Nevland was voor Fulham in Rome het begin van het einde. De voormalig spits van FC Groningen kreeg kort na rust een rode kaart voor een tackle op de benen van Daniele De Rossi. Twintig minuten hield Fulham met een man minder de 1-0 voorsprong overeind. John Arne Riise tekende met het nodige geluk voor de Romeinse gelijkmaker, zijn schot werd twee keer van richting veranderd. AS Roma pakte de volle winst dankzij Stefano Okaka Chuka, die een kwartier voor tijd met zijn hoofd de 2-1 op het scorebord bracht. De avond werd in de laatste minuut nog dramatischer voor Fulham door de rode kaart voor Paul Konchesky.

FC Basel-CSKA Sofia 3-1FC Basel verstevigde de leidende positie in Groep E. CSKA Sofia was opnieuw niet opgewassen tegen de productie van Alexander Frei, die net als in Bulgarije met twee treffers een belangrijk aandeel had in de tweede zege op CSKA Sofia. FC Basel gaat aan kop met twee punten voorsprong op AS Roma. De Bulgaren lijken met één punt uitgeschakeld.

Groep FDinamo Boekarest-Galatasaray 0-3Frank Rijkaard kan zich gaan opmaken voor de volgende fase van de Europa League. De oud-international zag zijn ploeg zonder problemen Dinamo Boekarest aan de kant zetten. Doelpunten van Harry Kewell, Shabani Nonda en Mehmet Topal bezegelden de zege, die plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League betekende.

Sturm Graz-Panathinaikos 0-1Panathinaikos vergezelt Galatasay zo goed als zeker in de volgende ronde. Het doelpunt van Kostas Katsouranis was voldoende voor de ploeg van Henk ten Cate om Sturm Graz eronder te krijgen. Alleen Dinamo Boekarest kan bij twee zeges kwalificatie voor de knock-outfase in de war schoppen. Panathinaikos heeft in de laatste twee duels één punt nodig om de laatste onzekerheid weg te nemen.