HSV en Van der Vaart boeken cruciale zege op Leverkusen

Hamburger SV heeft in eigen huis tegen Bayer Leverkusen een cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart won met 2-1.

Al na vier minuten kon Van der Vaart juichen. Na een combinatie met de Nederlander schoot Hakan Calhanoglu de bal hard en laag in de hoek.

In de 58ste minuut leek de gelijkmaker van de pas zeventienjarige Julian Brandt roet in het eten te gooien voor de ploeg van trainer Mirko Slomka, maar Heiko Westermann werd in de 82ste minuut de reddende engel met zijn schitterende en winnende treffer (een wonderschone volley). Daarmee maakte hij de enorme blunder van HSV-doelman René Adler (bij de 1-1) goed.

In de slotfase moest Adler nog wel aan de bak om toch nog een nederlaag te voorkomen toen Emre Can oog in oog stond met hem. Hij revancheerde zich van zijn flater en voorkwam zo de zoveelste teleurstelling van dit seizoen. Ouasim Bouy en Ola John zaten negentig minuten op de bank bij HSV. Van der Vaart werd na 68 minuten gewisseld.

Door de zege stijgt Hamburger SV van de zeventiende naar de vijftiende plaats. De voorsprong op 1. FC Nürnberg (Gertjan Verbeek) is een punt, terwijl VfB Stuttgart (Huub Stevens) drie punten minder heeft. Hekkensluiter Eintracht Braunschweig heeft vijf punten minder dan HSV. Leverkusen is vierde en heeft al zes punten achterstand op nummer drie Schalke 04, waardoor directe plaatsing voor de Champions League uit het zicht verdwijnt. Trainer Sami Hyypia won van de laatste negen duels maar één keer en komt zodoende meer en meer onder druk te staan.