HSV blijft in select Europees Dino-gezelschap

Reacties

Hamburger SV wacht een flinke renovatie. Want niemand in de havenstad wil nog eens zo'n bloedstollende ontknoping in de strijd tegen degradatie meemaken. Door de ontsnapping van maandag tegen Karlsruher SC beschikt de roemruchte Duitse club echter nog altijd over een zeldzame elitestatus in Europa.

HSV blijft in select Europees Dino-gezelschap

HSV is in Duitsland de enige club die vanaf de start van de Bundesliga, in 1963, op het hoogste niveau speelt. Net als vorig jaar handhaafde het die status in twee promotie/degradatieduels. Maandag moest Karlsruher SC na verlenging eraan geloven (1-2).

'Zoiets is nauwelijks te bevatten', zei trainer Bruno Labbadia over de ontsnapping van HSV, dat tot de blessuretijd nog tegen een fatale 1-0 achterstand aankeek. 'Het is moeilijk de woorden te vinden. Dit is een ongelooflijk gevoel. De strijd tegen degradatie is met afstand het zwaarst.'

Om niet weer in het degradatiemoeras te worden gezogen, zal de Hamburgse club het over een andere boeg moeten gooien. In elk geval gaat dat gebeuren zonder Rafael van der Vaart, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. De selectie ondergaat een metamorfose, want ook Marcell Janssen, Ivo Ilicevic en Julian Green vertrekken. Bovendien is het onzeker of Slobodan Rajkovic en Heiko Westermann verder willen bij Die Rothosen.

De ontsnapping in Karlsruhe betekent dat HSV zich als Bundesliga-Dino ook handhaaft in het selecte gezelschap van clubs die in de huidige tien beste Europese competities (*) vanaf de start op het hoogste niveau uitkomen. Tot die groep van achttien clubs behoren ook Ajax, Feyenoord en PSV.

Primera División (sinds 1929): Athletic de Bilbao, Barcelona en Real Madrid
Serie A (1929): Internazionale
Portugal (1938): Benfica, Sporting Lissabon en FC Porto
Eredivisie (1956): PSV, Ajax, Feyenoord
Bundesliga (1963): Hamburger SV
Vysjtsja Liha (1992): Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk en Dnjepr Dnjepropetrovsk
Premjer Liga (1992): CSKA Moskou, Dinamo Moskou, Lokomotiv Moskou en Spartak Moskou

*Tot de tien beste competities worden die van Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Portugal, Frankrijk, Rusland, Oekraïne, Nederland en België gerekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.