Höwedes heeft 'geen haast' en laat Schalke in spanning

Schalke 04 doet er alles aan om aanvoerder Benedikt Höwedes langer aan de club te binden. De verdediger zelf heeft echter geen haast; Schalke moet plaatsnemen in de wachtkamer.

Höwedes heeft 'geen haast' en laat Schalke in spanning

Tijdens het trainingskamp dat de club uit Gelsenkirchen in Doha heeft belegd hoopte sportief directeur Horst Heldt meer duidelijkheid te krijgen over de verbintenis tussen de club en Höwedes. De verdediger zelf is echter duidelijk. 'Ik heb geen haast. Het is nou niet zo dat mijn contract aankomende zomer al afloopt, dus geen reden tot stress', aldus Höwedes.

Het contract van Höwedes loopt tot de zomer van 2014, waardoor Schalke 04 nog wel even kan wachten. Maar door de situatie rondom Lewis Holtby staat de club op scherp. Holtby gaf enkele weken geleden aan zijn contract, dat loopt tot aanstaande zomer, niet te willen verlengen. Tottenham Hotspur heeft zich inmiddels verzekerd van zijn komst in de zomer en hoeft dus geen cent aan de Bundesliga-formatie te betalen.

Höwedes wordt in de tussentijd nauwlettend in de gaten gehouden. Bayern München zou al langer geïnteresseerd zijn in de verdediger, maar heeft met Jan Kirchhoff inmiddels een andere jonge centrale verdediger naar de club gehaald. Vooral vanuit Engeland zouden de ogen gericht zijn op Höwedes.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's