Howe neemt pupil in bescherming na vijandige ontvangst op Goodison

Reacties

Newcastle United-buitenspeler Anthony Gordon wilde donderdagavond tegen elke prijs aan de supporters van zijn ex-club Everton laten zien wat ze misten. Die opzet slaagde niet, met een duidelijke 3-0 bleven de punten in Liverpool.

Howe neemt pupil in bescherming na vijandige ontvangst op Goodison
© Pro Shots

Gordon, die zichzelf in zijn ijver geregeld voorbijliep, werd bij elk balcontact even fel en vijandig bejegend door het publiek op Goodison Park. Zijn transfer naar Newcastle United had kwaad bloed gezet aan de Merseyside, waar het oude zeer vereffend werd met een pesterig Gordon, Gordon, what's the score? vanaf de uitzinnige Gwladys Street-tribune. Zijn manager Eddie Howe nam het voor hem op.

'Nee, het was niet dat hij het niet probeerde, eerder het tegenovergestelde. Het was een belangrijke avond voor hem, hij heeft in de voorbije weken een enorme rol gespeeld en hij zal enorm belangrijk zijn voor ons in de komende weken', suste Howe op de persconferentie na een mindere beurt van zijn 22-jarige groeibriljant. Ook Kieran Trippier, schuldig aan twee goals, krijgt opbeurende woorden van de baas, die vindt dat niet een individu maar de hele ploeg moet worden aangekeken op de uitschuiver.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het werd na afloop nog even ongezellig in de spelerstunnel van het stokoude Goodison, waar Newcastle misschien wel voor het laatst op bezoek was. Jordan Pickford, de Everton-doelman die opgroeide in Sunderland en het niet zo heeft op Newcastle, was op het veld al aan het uitdagen geweest en volgens de Chronicle ging dat na afloop nog even verder. Fabian Schär moest worden weggedragen omdat hij Pickford te lijf wilde gaan.

Voor Sean Dyche, tot slot, zijn het mooie tijden. Everton staat, ondanks de zware straf van tien punten aftrek, inmiddels weer boven de degradatiestreep – puur op basis van de sportieve prestaties zou Everton zelfs in de linkerkolom staan. 'We hebben het de laatste tijd heel goed gedaan. We hebben die puntenaftrek voor kennisgeving aangenomen en zijn doorgegaan', aldus een tevreden trainer in de Liverpool Echo.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Brentford
38
10
9
19
56-65
-9
39
17
Nottingham Forest
38
9
9
20
49-67
-18
32
18
Luton Town
38
6
8
24
52-85
-33
26
19
Burnley
38
5
9
24
41-78
-37
24
20
Sheffield United
38
3
7
28
35-104
-69
16
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. Pickford
Meer over J. Pickford
Meer A. Gordon
Meer over A. Gordon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.