Howe beloont Newcastle-spelers ná Man City-clash

Reacties

De spelers van Newcastle United moeten zich opladen voor de wedstrijd tegen Manchester City. Daarna zal manager Eddie Howe ze enkele dagen vrij geven.

Howe beloont Newcastle-spelers ná Man City-clash
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
2 - 3
Manchester City
Manchester City

Howe beseft dat het seizoen zwaar en intens is voor de spelers van Newcastle. Daarom vraagt hij ze om nog één keer volle bak te gaan, waarna ze een korte vakantie krijgen. 'We geven de spelers vrijaf na de wedstrijd tegen Manchester City. We gaan niet als team weg, maar ze krijgen tijd voor hun families. We hebben een zware periode achter de rug', zei Howe op het perspraatje. 'De spelers hebben veel gereisd door het schema en zaten constant in de 'voetbalmodus'. Ik denk dat ze een periode van rust nodig hebben.'

Eerst wacht het duel met Manchester City. Howe maakt zijn borst daarvoor nat. 'Zij zijn het te kloppen team en hebben de beste manager ter wereld (Pep Guardiola, red.). Hun speelstijl is moeilijk te bestrijden, maar ik geloof dat we de strijd aan kunnen gaan.' Na de wedstrijd tegen Manchester City speelt Newcastle op 27 januari een duel in de FA Cup tegen Fulham.

Of Newcastle United op transfergebied nog iets gaat doen, is afwachten. 'Als we alles konden doen, hadden we al spelers gehaald, maar helaas zitten we niet in die situatie. De eigenaren zijn erg ambitieus en willen de selectie verbeteren, maar de regels en omstandigheden waaronder we werken staan dat niet toe', doelde Howe op Financial Fair Play.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.