Hovenkamp: 'Dit is heel vervelend voor AZ'

Reacties

'Een heel vervelende situatie', zo typeert AZ-icoon Hugo Hovenkamp (63) de situatie in Alkmaar. Na het door gezondheidsproblemen terugtreden van Marco van Basten was assistent Alex Pastoor de beoogde opvolger, maar de Alkmaarders maakten donderdag bekend dat de voor een promotie staande trainer vertrekt.

Hovenkamp: 'Dit is heel vervelend voor AZ'

'Dit is niet leuk. Niet voor ons en niet voor de club. Verder ken ik de ins en outs niet, dus kan en wil ik er verder niet zo veel over zeggen. Het is hopen dat het snel rustiger wordt bij AZ', aldus Hovenkamp (uiterst rechts op de foto met andere AZ-iconen Martin Haar (links) en Barry van Galen).

Ook over mogelijke nieuwe hoofdtrainers kon Hovenkamp nog niet veel zeggen. 'Een goede trainer voor AZ? Eentje die wint. Mourinho misschien… Laten we het allemaal eerst maar eens afwachten. Maar vervelend blijft het wel.'

Hovenkamp maakte bij AZ de gouden jaren mee. De vroegere linksback speelde 304 duels tussen 1975 en 1983. Hij won een landstitel en drie keer de KNVB-beker. Na zijn actieve loopbaan bekleedde Hovenkamp diverse functies bij AZ. Inmiddels is ook hij scout.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.