Houdini-act Real Mallorca: terug in La Liga na tweede promotie in twee jaar

Reacties

Real Mallorca is na zes seizoenen afwezigheid terug op het hoogste niveau in Spanje. De eilandbewoners klopten zondag Deportivo la Coruña in de finale van de play-offs om promotie naar La Liga.

Houdini-act Real Mallorca: terug in La Liga na tweede promotie in twee jaar
Real Mallorca
Real Mallorca
3 - 0
Deportivo La Coruña
Deportivo La Coruña

Daarmee sluit de club een donkere periode in de historie definitief af. Aan het einde van het seizoen 2012/13 nam Real Mallorca na zestien seizoenen afscheid van La Liga en vervolgens ging het allesbehalve voorspoedig met Los Bermellones.

De club finishte vier keer op rij in de onderste regionen en degradeerde aan het einde van het seizoen 2016/17 zelfs uit de Segunda División. De ontgoocheling was compleet, maar in het eerste jaar op het derde niveau van Spanje kroonde de club zich wel direct tot kampioen.

Na de terugkeer op het tweede niveau verliep ook dit seizoen positief voor Real Mallorca. Onder leiding van trainer Vicente Moreno sloot de ploeg de reguliere competitie af als vijfde, goed voor een ticket voor de play-offs om promotie. Daarin zette het in de halve finale Albacete over twee duels aan de kant.

De finale tegen Deportivo, eveneens over twee duels, begon donderdag niet goed. Op bezoek in Riazor incasseerde Real Mallorca een 2-0 nederlaag. Alles was dan ook gericht op de return van zondag voor eigen publiek. En die verliep een heel stuk beter.

Na twintig minuten passeerde Ante Budimir twee tegenstanders en zette hij zijn team op voorsprong met een fraai schot. In de tweede helft duurde het een kwartier voor Real Mallorca nog eens scoorde: Salva Sevilla mikte een vrije trap prachtig buiten bereik van Dani Giménez in de linkerhoek.

Deportivo, dat van begin tot eind met oud-aanvoerder Pablo Marí van NAC in het veld stond, raakte het geloof steeds meer kwijt. De ploeg degradeerde een jaar geleden en leek na donderdag op de weg terug, maar was niet opgewassen tegen Real Mallorca.

Tien minuten voor tijd incasseerde het de genadeklap. Invaller Abdon Prats pikte de bal op na goed doorjagen van zijn teamgenoten op het middenveld, maakte nog enkele meters en haalde daarna onhoudbaar uit richting de verre hoek (3-0).

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Mallorca
Meer over Real Mallorca
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.