'Houd op met lekken en ophitsen, maar denk aan Ajax'

Reacties

Op de aandeelhoudersvergadering van Ajax heeft Hans Wijers een oproep gedaan om de rust te bewaren. Hij benadrukte dat de club de visie van Johan Cruijff blijft volgen.

'Houd op met lekken en ophitsen, maar denk aan Ajax'

Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen, zei dat er geen discussie bestaat over de te volgen koers binnen de club. Met vier landstitels in de laatste vijf jaar en veel zelfopgeleide spelers onder contract vindt hij dat de club er goed voorstaat. 'Houd op met lekken en ophitsen, maar denk aan de club, de sponsors en de spelers', doelt hij op de onrust die is ontstaan na diverse uitingen in de media, nadat bekend werd dat Ajax het contract van hoofd opleidingen Wim Jonk wilde ontbinden.

'We staan allemaal achter de visie van Cruijff, dat stopt niet door het vertrek van één persoon', liep commercieel directeur Edwin van der Sar vooruit op het vertrek van de Volendammer. Cruijff zelf schaarde zich juist achter Jonk, die niet van plan is de club te verlaten. Ook een groot deel van de medewerkers van de jeugdopleiding zou zich achter Jonk scharen, werd in een open brief naar de directie van Ajax gecommuniceerd.

'Marc Overmars en Edwin van der Sar maken een leerproces in management door, dat loopt niet altijd op rolletjes', zei Leo van Wijk, lid van de raad van commissarissen, over de ontstane onrust. En die zal nog wel even aanhouden, want algemeen directeur Dolf Collee sprak de verwachting uit dat de rechter of arbitragecommissie er uiteindelijk aan te pas moet komen om de zaak rond Jonk af te handelen.

En dat terwijl de bestuursraad bij monde van Hennie Henrichs liet weten dat het de raad van commissarissen had gevraagd de problemen binnen het technisch hart zonder bloedvergieten op te lossen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.