Horrorscenario PSV doemt op na nederlaag in De Kuip

Reacties

Na het verlies in De Kuip moet PSV in de slotfase van het seizoen toch nog op zijn tellen gaan passen. Hoewel het sinds de eeuwwisseling maar één keer voorkwam dat de koploper na 28 speelronden niet de landskampioen werd, bewijst juist die ene uitzondering dat Ajax niet voor een onmogelijke opgave staat.

Horrorscenario PSV doemt op na nederlaag in De Kuip

PSV werd eind februari al betiteld als de gedoodverfde kampioen. Die riante voorsprong van veertien punten op Ajax is na de nederlagen in de toppers tegen de Amsterdammers (1-3) en Feyenoord (1-2) echter geslonken tot acht punten. Vier jaar geleden gaven de Eindhovenaren in het seizoen 2010/11 een vergelijkbare marge in de laatste zes duels nog uit handen.

Met Fred Rutten lag PSV op 20 maart 2011 nog op koers om de eerste landstitel sinds 2008 te gaan veroveren. De voorsprong op FC Twente bedroeg weliswaar slechts één punt, maar het Ajax van de vier maanden daarvoor aangestelde Frank de Boer was met zes punten toch wel uit zicht. Niets bleek minder waar: na 34 duels stond Ajax bovenaan, met vier punten méér dan nummer drie PSV.

Georginio Wijnaldum deed zijn toekomstige werkgever vier jaar geleden ontzettend veel pijn. In de zomer die daarop volgde vertrok hij naar PSV, dat ook met Wijnaldum weer verloor in De Kuip.
Georginio Wijnaldum deed zijn toekomstige werkgever vier jaar geleden ontzettend veel pijn. In de zomer die daarop volgde vertrok hij naar PSV, dat ook met Wijnaldum weer verloor in De Kuip.

Na de 1-0 overwinning op FC Utrecht van 20 maart begon PSV toen met punten morsen. Door een 2-0 nederlaag bij FC Twente en een 2-2 gelijkspel thuis tegen SC Heerenveen kwam de koppositie al serieus onder druk te staan. Twee doelpunten in De Kuip van Georginio Wijnaldum en één van Luc Castaignos zorgden ervoor dat PSV op 24 april definitief koploper af was na een uitwedstrijd tegen Feyenoord (3-1).

Ajax zou uiteindelijk met een voorsprong van vier punten op PSV kampioen worden door in het slotweekend FC Twente in De Arena met 3-1 te verslaan. De Amsterdammers lieten in de laatste zes speelronden geen enkel punt liggen. Een inhaalrace van tien punten was het gevolg, een scenario dat ook nu voldoende kan zijn voor de titel.

Opmerkelijk genoeg wachten ook nu weer dezelfde hobbels voor PSV. Behalve het al verloren uitduel met Feyenoord moeten de mannen van Phillip Cocu nog naar FC Twente en komt Heerenveen op bezoek. Cocu maakte de horror-ontknoping vier jaar terug als assistent zelf mee. De PSV-coach zal zijn spelers ongetwijfeld kunnen vertellen hoe het níét moet om een nieuwe nachtmerrie te voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.