Horrorblessure Zárate overschaduwt remise Watford

Watford heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen West Ham United. Net zozeer als het 1-1 gelijkspel was na afloop de ogenschijnlijk zware blessure van Mauro Zárate het onderwerp van gesprek op Vicarage Road.

Er was geen tegenstander in de buurt toen de Watford-aanvaller, die in de winter overkwam van Fiorentina, naar de grond ging in het duel met zijn oude club. Zárate leek zijn knie te verdraaien. Direct was duidelijk dat het ernstig was. De Argentijn werd minutenlang verzorgd op het veld en kreeg een zuurstofmasker op, waarna hij op een brancard van het veld werd gedragen.

Watford, waar Daryl Janmaat ook geblesseerd uitviel, leidde op dat moment al met 1-0. Troy Deeney had de thuisploeg in de derde minuut al op voorsprong gezet door een strafschop te benutten na een bijzonder onhandige overtreding van Cheikhou Kouyaté.

West Ham had in de tweede helft het overwicht en verhoogde de druk op het Watford-doel. Heurelho Gomes voorkwam met een prachtige redding op een kopbal van José Fonte nog de gelijkmaker. In de 73ste minuut capituleerde Watford alsnog. Michail Antonio liet Younes Kaboul zijn hielen zien bij een counter en schoot hard richting de korte hoek. De bal caramboleerde via zowel de linker- als de rechterpaal voor de voeten van André Ayew, die de bal in het lege doel werkte.

West Ham moest in de slotfase nog verder met tien man na een rode kaart voor Antonio, die zijn tweede gele kaart kreeg na hands. Gescoord werd er niet meer door de middenmoters. Isaac Success kreeg bij een scrimmage nog de grootste mogelijkheid, maar kwam bij de tweede paal net niet voldoende bij de bal. Het was de laatste kans van de wedstrijd.

West Ham staat na de remise negende, terwijl Watford de nummer twaalf van de Premier League is.