'Hopen dat we tegen Ajax beter voor de dag komen'

Reacties

Legia Warschau-trainer Henning Berg probeert zijn jonge Poolse spelers zonder Europese ervaring klaar te stomen voor het Europa League-duel met Ajax. De Noor moet Frank de Boer gelijk geven.

'Hopen dat we tegen Ajax beter voor de dag komen'

'Ik heb gehoord dat Frank blij was met de loting. Hij ziet Ajax als favoriet, dus dan zal dat wel zo zijn...', zei Berg met glimlach in de aanloop naar het duel in Amsterdam over de opvatting van zijn Ajax-collega.

'Er zit ook wel een kern van waarheid in. Kijk naar de recente geschiedenis. Ajax is vier keer op rij kampioen van Nederland geworden. Spelers hebben zich goed ontwikkeld en de stap gemaakt naar een grotere competitie. In het najaar speelden ze nog tegen Barcelona en Paris Saint-Germain. Onze selectie bestaat hoofdzakelijk uit jonge Poolse spelers zonder die Europese ervaring.'

Legia Warschau werkt toe naar het Europa League-duel met Ajax in onzekerheid over de vorm. Zowel het bekerduel met Slask Wroclaw (1-1) als zondag de herstart van de Poolse competitie tegen Jagiellonia Bialystok (1-3) mondde uit in een teleurstelling.

De aanwezige Ajax-spion Tonnie Bruins Slot zal zondag weinig wijzer zijn geworden aangezien Berg zijn ploeg op negen plaatsen had gewijzigd ten opzichte van het bekerduel drie dagen eerder. 'Het was geen experiment', zei de Noorse oud-international, die rouleerde vanwege het drukke programma met acht wedstrijden in drie weken.

'Vorig jaar konden wij ons vanaf januari alleen richten op de competitie en daar had je zestien spelers voor nodig. Nu strijden we nog op drie fronten. Daar moeten we bij het samenstellen van het elftal rekening mee houden', aldus Berg.

'Tegen Ajax is een andere wedstrijd, dat is een sterk Europees team met zeer technische spelers. We zullen het veel beter moeten doen dan de laatste twee wedstrijden, waarin we niet honderd procent waren. We hopen dat we donderdag beter voor de dag komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.