Hooiveld: 'Eerst op proef bij Groningen geen probleem'

Reacties

Jos Hooiveld verwacht donderdag voor het eerst op proef met de selectie van FC Groningen mee te trainen. De komende week krijgt de 33-jarige centrumverdediger, nu nog uitkomend voor het Zweedse AIK, de kans om een contract af te dwingen.

Hooiveld: 'Eerst op proef bij Groningen geen probleem'

'We zullen de komende periode kijken of het van beide kanten klikt en wat we aan elkaar hebben', laat Hooiveld aan Voetbal International weten. 'Maar het zou ideaal zijn als ik na al die jaren weer dichter bij huis kan voetballen. Zelf kom ik uit Drenthe, maar al enkele jaren terug hebben mijn vriendin en ik een huis in Groningen laten bouwen.'

Sinds zijn profdebuut voor SC Heerenveen in 2002 speelde de verdediger voor achtereenvolgens FC Zwolle, Kapfenberger SV (Oos), FC Inter (Fin), AIK, Celtic (Sch), FC Kopenhagen (Den), Southampton, Norwich City en Millwall (allen Eng). Vorig jaar juli keerde hij terug bij AIK, de club waarmee hij in 2009 de Zweedse dubbel veroverde.

'Vanwege de prille zwangerschap van mijn vriendin heb ik aangegeven naar Nederland terug te willen keren', aldus Hooiveld, die vanwege zijn trainingsstage in Groningen onder meer AIK’s voorrondeduel van de Europa League met Bala Town (Wales) van donderdag mist.

'Vanwege mijn verdienste voor AIK en ook mijn leeftijd waren ze bereid om mee te denken én mee te werken. In Nederland zijn mijn zaakwaarnemer en ik gaan informeren. En toen kwamen we snel bij Groningen uit. Onder anderen Henk de Jong, voorheen mijn coach bij het tweede team van SC Heerenveen, ken ik nog goed.'

'Dat ik eerst op proef kom meetrainen vind ik geen enkel probleem, ben je gek; ik ben tenslotte geen 26 meer… Maar ik weet wat ik kan en ook wat ik niet kan, dus dat zit wel goed. Nee, met de trainer of andere stafleden heb ik nog niet gesproken. Ik moet het de komende dagen op de training maar laten zien', besluit Hooiveld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.