Hoogvliegers in Franse Ligue 1 laten steken vallen

Koploper Stade Rennes kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, maar liep wel uit doordat achtervolger Saint-Etienne ten onder ging in Nice.

RC Lens-Stade Rennes 0-0Stade Rennes hield zijn ongeslagen status en de koppositie in Ligue 1. De doelpuntloze remise tegen RC Lens was een gelukkige, zeker ook omdat Rennes door de rode kaart voor Tongo Hamed Doumbia de laatste vijf minuten met tien man speelde. Olympique Nice-Saint-Etienne 3-1Aan de succesreeks van Saint-Etienne kwam een einde in Nice. Het begin was nog hoopgevend. Uit een strafschop schoot Dimtri Payet Les Verts na elf minuten op voorsprong. Een ongelukkige actie van Gonzalo Bergessio op de benen van Eric Mouloungui was het begin van het einde. De Argentijnse aanvaller kreeg na 22 minuten de rode kaart. In de tweede helft buitte Olympique Nice de numerieke meerderheid uit. De goals van Anthony Mounier en Chaouki Ben Saada waren genoeg voor de drie punten.