Hoogste puntenaantal Willem II in tien jaar

● SC Heerenveen won negen van de voorgaande twintig thuiswedstrijden tegen Willem II in de Eredivisie (G7, V4), waaronder de laatste vier duels voor eigen publiek.

● De Friezen zijn ongeslagen in de laatste elf thuisduels met Willem II (W6, G5) en scoorden in zes van de laatste zeven wedstrijden in deze reeks minimaal drie keer.

● Willem II won echter drie van de laatste vier competitiewedstrijden tegen Heerenveen (V1), waaronder de ontmoeting in Tilburg eerder dit seizoen (2-1).

● De Tilburgers maakten negen van de elf doelpunten in deze laatste vier duels met Heerenveen na de 65ste minuut.

● SC Heerenveen won vijf en verloor één van de laatste acht competitieduels in het Abe Lenstra Stadion (G2).

● De Friezen boekten in 2015 al vijf thuiszeges, slechts twee minder dan in heel 2014. De ploeg staat momenteel zesde en kan zich ook voor de zesde keer opmaken voor de play-offs Europees voetbal. Alleen FC Groningen speelde vaker in deze play-offs (acht keer).

● Heerenveen maakte in thuisduels in zowel het openingskwartier als het kwartier na rust zeven doelpunten, maar scoorde nog niet tussen de minuten 16-30 en 61-75. De Friezen maakten 29 doelpunten in 2015, alleen PSV scoorde meer (36 keer).

● Willem II pakte slechts vier van de mogelijke vierentwintig punten in de laatste acht uitwedstrijden (W1, G1, V6).

● Met 39 punten heeft Willem II één punt meer dan in de laatste twee Eredivisieseizoenen bij elkaar (38) en is het bezig aan het beste jaar op het hoogste niveau sinds 2004/05 (toen uiteindelijk tiende met 45 punten).

● Voor het eerst sinds 2004/05 heeft Willem II in één Eredivisieseizoen drie spelers met tien goals en/of assists: Samuel Armenteros, Ben Sahar en Ali Messaoud.

Bron: Opta Sports