Hoogstandje Zeneli levert Heerenveen zeldzame zege op

Reacties

Na ruim vijftien jaar heeft SC Heerenveen weer eens de Friese derby in Leeuwarden gewonnen. SC Cambuur boog het hoofd voor Arber Zeneli: 0-1.

Hoogstandje Zeneli levert Heerenveen zeldzame zege op

In de voorgaande drie Eredivisie-duels was Sam Larsson beslissend voor SC Heerenveen met één goal en vier assists, maar in de Friese derby hielp een andere Zweed de ploeg van trainer Foppe de Haan op weg. Arber Zeneli verliet al dribbelend de rechterflank en ging op avontuur in het centrum, wat resulteerde in een prachtig schot in de kruising: 0-1.

De tegengoal bleek een flinke klap voor SC Cambuur, dat voor rust via Rai Vloet een aantal keer gevaarlijk werd. De PSV-huurling toonde zich echter bijzonder ongelukkig in de afwerking en kon daardoor zijn debuut geen kleur geven met een treffer.

Het was aan Leonard Nienhuis te danken dat Heerenveen het duel in de fase na de openingstreffer niet direct besliste. De Cambuur-doelman voorkwam met knappe reflexen doelpunten van Henk Veerman en Kenny Otigba. Veerman kreeg zelfs nog een goede mogelijkheid op een treffer, maar zijn tweede poging ging voorlangs.

Sam Larsson is in de Friese derby voor de verandering een keer niet beslissend voor SC Heerenveen.
Sam Larsson is in de Friese derby voor de verandering een keer niet beslissend voor SC Heerenveen.

Dus kreeg Cambuur de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat leverde bijna resultaat op via een kopbal van Marvin Peersman, maar Erwin Mulder bracht redding. De keeper doorzag ook een listige poging van Jamiro Monteiro en dus boekte Heerenveen de eerste zege in Leeuwarden sinds 13 december 2000. Mitchell Te Vrede had die overwinning nog meer kleur moeten geven, maar hij hielp een uitgelezen kans om zeep.

Door de tweede uitzege op rij heeft Heerenveen aansluiting gevonden bij de subtop. De Haan staat elfde met zijn ploeg, maar heeft uitzicht op het linkerrijtje. Cambuur slaagde er voor de 26ste keer op rij niet in om een 1-0 achterstand om te buigen in een overwinning (G5, V21) en blijft zeventiende staan. Het verschil met hekkensluiter De Graafschap is slechts twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.