Hoogstandje Amrabat komt te laat tegen Elche

Door een 2-1 overwinning op bezoek bij het Málaga van Nordin Amrabat heeft Elche zich verzekerd van nog een seizoen Primera División-voetbal. Een briljant moment van de Galatasaray-huurling kwam te laat om een thuisnederlaag te voorkomen.

Na 29 minuten opende Jonathas namens de bezoekers de score. Hij zette Elche, waar Garry Mendes Rodrigues (ex-FC Dordrecht) in de basis begon, op voorsprong met een intikker.

In de 72ste leek een actie van voormalig PSV-keeper Przemyslaw Tyton de gelijkmaker in te leiden. Hij kreeg een rode kaart voor een overtreding in het zestienmetergebied, maar Duda schoot de daaropvolgende strafschop tegen de paal.

Met tien man zorgde Mario Pasalic door in de 89ste minuut binnen te schuiven voor de beslissing. Dat Amrabat met een geweldige volley aan de basis stond van de trefzekere rebound van Javi Guerra, kon voor Elche de pret niet meer drukken. Málaga blijft daardoor achtste en heeft alleen theoretisch nog een kans om in de laatste drie duels een ticket voor de Europa League te bemachtigen.

Elche kan niet meer achterhaald worden door het al gedegradeerde Córdoba, Granada (dat zondag wel een belangrijke uitzege boekte bij Getafe: 1-2) en nummer zeventien Deportivo La Coruña en is zodoende veilig.