Hoogma wacht af na gesprekken met HSV

Reacties

Nico-Jan Hoogma is in afwachting van de vervolgstappen van HSV.  De 48-jarige Oldenzaler heeft inmiddels twee gesprekken met de zesvoudig kampioen van Duitsland gevoerd over de functie van sportdirecteur.

Hoogma wacht af na gesprekken met HSV

De directeur van Heracles Almelo sprak eerst met voorzitter Dietmar Beiersdorfer over arbeidsvoorwaarden en bevoegdheden en overlegde vervolgens zijn geloofsbrieven aan de raad van toezicht van HSV.

Hoogma was tussen 1998 en 2004 een populaire speler in Hamburg, waarvan de laatste drie seizoenen als aanvoerder. Na zijn afscheid keerde hij met regelmaat in de Hanzestad terug om vrienden te bezoeken en wedstrijden van HSV te bekijken.

In 2011 onderhandelde hij al eens met zijn oude club over een aanstelling als sportdirecteur. Nu is Hoogma een voorname kandidaat om de in mei ontslagen Peter Knäbel op te volgen. De taken van sportdirecteur worden sindsdien waargenomen door voorzitter Beiersdorfer.

HSV won dit seizoen nog geen competitiewedstrijd en staat na negen speelronden met twee punten op de laatste plaats van de Bundesliga. 'Ik heb goede gesprekken gevoerd, maar een grote club als HSV oriënteert zich breed. Er zijn ongetwijfeld meerdere kandidaten, dus ik wacht rustig af', aldus Hoogma. Binnen HSV is ook een stroming die opteert voor een Duitse sportdirecteur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.