Sevilla heeft donderdag mede dankzij een fraaie assist van Quincy Promes opnieuw gewonnen van Akhisar in de Europa League. Bij de Turkse ploeg was Elvis Manu veruit de gevaarlijkste man.

Akhisar Belediyespor
2 - 3
Sevilla
Sevilla

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Sevilla, waarbij Promes net als afgelopen weekend in de basis startte. In de twaalfde minuut kwam zijn ploeg op voorsprong. Nolito schoot uit een lage voorzet van Luis Muriel de 0-1 binnen.

Zeven minuten voor rust was Promes belangrijk voor Sevilla, net als in het thuisduel met de Turken twee weken terug. Toen was de aanvaller trefzeker, ditmaal was Promes de aangever. Na een fraaie slalom bediende hij Muriel, die de bal in het lege doel schoof.

In tegenstelling tot bij de 6-0 nederlaag in Andalusië bood Akhisar de Spanjaarden goed partij. Sterker nog: in de tweede helft maakte de thuisploeg Sevilla aan het zweten. Met dank aan Manu, die in minuut 52 de hoop terugbracht door in de counter twee Sevilla-verdedigers te foppen en de aansluitingstreffer te maken.

Vijf minuten na zijn treffer ontsnapte Manu weer op snelheid aan de aandacht van Sergi Gómez, die aan de noodrem trok. Het leverde een tweede gele kaart voor Gómez en een strafschop voor Akhisar op. Guray Vural schoot vanaf elf meter op de paal.

Het werk van Manu bleek voor niets. Akhisar kwam ruim tien minuten voor tijd weliswaar langszij via een kopbal van Onur Ayik, maar de tien man van Sevilla trokken aan het langste eind door een rake penalty van Éver Banega in de 87ste minuut, die werd gegeven voor een overtreding op Franco Vázquez.

Door de ontsnapping blijven de Turken opnieuw met lege handen achter. Akhisar staat laatste in Groep J met nul punten uit vier duels, terwijl Sevilla aan de leiding gaat met negen punten en een beter doelsaldo dan Krasnodar.