Hoofdrollen Blind en Van Persie bij eenvoudige zege United

Manchester United heeft op Old Trafford een overtuigende overwinning geboekt op Leicester City (3-1), dat eerder dit seizoen thuis nog met 5-3 te sterk was voor de ploeg van manager Louis van Gaal.

Daley Blind en Robin van Persie waren goud waard voor United, dat in de 27ste minuut na een Nederlandse aanval op voorsprong kwam. Blind onderschepte de bal en met een lepe pass stuurde hij Van Persie weg, die ontsnapte aan buitenspel en beheerst binnenschoot.

Voor dat doelpunt had de thuisclub de grootste moeite om kansen te creëren tegen de hekkensluiter van de Premier League, maar daarna besliste United de wedstrijd nog voor rust. Vijf minuten na de openingstreffer stuurde Van Persie Ángel Di María weg en de Argentijn stuitte op doelman Mark Schwarzer, die lijdzaam moest toezien dat Radamel Falcao de 2-0 binnengleed.

Dankzij een eigen doelpunt van Wes Morgan werd de voorsprong nog voor rust uitgebreid (3-1). De verdediger verschalkte van dichtbij zijn eigen doelman nadat Blind een hoekschop had verlengd. United zat halverwege op rozen en schakelde in de tweede helft overduidelijk een versnelling terug.

Marcin Wasilewski redde tien minuten voor tijd nog wel de eer namens Leicester City, dat tijdens de thuiswedstrijd tegen United een 3-1 achterstand omboog in een 5-3 overwinning. Maar op Old Trafford werd het niet meer spannend. Van Gaal boekte daardoor zijn twaalfde overwinning in de Premier League.

United staat na de zege derde in de Premier League met 43 punten uit 23 duels, maar het Southampton van manager Ronald Koeman kan die positie zondag bij een overwinning op bezoek bij Swansea City weer overnemen.