Hoofdrollen Berg en Elia bij HSV, Rijkaard blijft aan kop

Hamburger SV won in een doelpuntrijke wedstrijd van Hapoel Tel Aviv. Vooral Marcus Berg deed van zich spreken. Frank Rijkaard zag Galatasaray gelijk spelen, maar zijn ploeg blijft koploper in Groep F.

Groep CMarcus Berg trad uit de schaduw bij Hamburger SV. De Zweedse spits zette in de eerste helft de defensie van Hapoel Tel Aviv twee keer te kijk. Na de Israëlische aansluitingstreffer had hij ook een aandeel in de treffer van Eljero Elia. Na een fout van back David Ben Dayan maakte Berg met een goed blok de weg vrij voor de 3-1 van de Oranje-international.

Ook na de tweede treffer van Hapoel Tel Aviv deed Berg van zich spreken. Valid Badir verdween na ruim een uur met een rode kaart van het veld na de doorgebroken Zweed onreglementair te hebben afgestopt. Zé Roberto miste de strafschop, maar maakte zijn fout goed door twaalf minuten voor tijd de 4-2 binnen te schieten.

Celtic, dat begon met Glenn Loovens op de bank, kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Rapid Wien moest de snel verkregen voorsprong halverwege de eerste helft dan wel inleveren, verder dan de gelijkmaker liet de Oostenrijkse formatie de Schotse gastheren niet komen. Rapid Wien leidt in Groep C voor Hamburger SV en Hapoel Tel Aviv. Celtic staat met één punt laatste. Groep FNa de 3-1 nederlaag tegen Galatasaray deed het Panathinaikos van trainer Henk ten Cate het op bezoek bij Dinamo Boekarest een stuk beter. De Griekse club won met 1-0 in Roemenië. Giorgos Karagounis schoot in de 79ste minuut vanaf 25 meter het enige doelpunt binnen. Panathinaikos had daarna alle geluk van de wereld dat Claudiu Niculescu in de 87ste minuut een strafschop miste namens de thuisclub.

Galatasaray slaagde er in eigen stadion niet in Sturm Graz op de knieën te krijgen. De Oostenrijkse gasten kwamen op slag van rust op voorsprong. Daniel Beichler was het eindpunt van een counter, waardoor Frank Rijkaard zijn manschappen in de rust bij een 1-0 achterstand onder ogen kreeg. Galatasaray kwam in de 64ste minuut op gelijke hoogte. De Tsjech Milan Baros ontsnapte op de rand van buitenspel, omspeelde de doelman met een fraaie sleepbeweging en schoot de bal met links in het dak van het doel.

Ondanks het puntenverlies blijft Galatasaray koploper met vier punten, Dinamo Boekarest en Panathinaikos hebben beide drie punten en Sturm Graz sluit de rij met één punt.