Hoofdrol Zivkovic, Sparta morst in Limburg

Sparta Rotterdam lijdt opnieuw terreinverlies door een gelijkspel bij Fortuna Sittard. Richairo Zivkovic imponeerde met Jong Ajax tegen VVV-Venlo, terwijl hekkensluiter RKC Waalwijk verloor van nummer negentien MVV Maastricht.

Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam 0-0
Sparta Rotterdam is nog niet veel wijzer geworden van het ontslag van trainer Gert Kruijs. Op bezoek bij Fortuna Sittard kwam de club uit Rotterdam-West, geleid door Peter van den Berg (op de foto met Huseyin Dogan) en John de Wolf, niet verder dan een doelpuntloze remise. Daardoor groeit de achterstand op de subtop opnieuw. Fortuna stijgt naar plek zestien.

RKC Waalwijk - MVV Maastricht 0-1
RKC Waalwijk blijft stevig laatste in de Jupiler League. De Brabanders verloren thuis door een doelpunt van Davy Brouwers van nummer negentien MVV. RKC heeft pas acht punten na zestien duels, terwijl MVV voorlaatste staat met dertien punten.

Jong Ajax - VVV-Venlo 4-0
Het tweede elftal van Ajax begon met een sterke bezetting aan het duel met VVV-Venlo. Onder meer Mike van der Hoorn, Stefando Denswil, Ruben Ligeon en Niki Zimling stonden in de basis. De Amsterdammers kwamen in de 27ste minuut op voorsprong via Richairo Zivkovic, die vanaf de penaltystip afrondde (foto onder). Een kwartier na rust nam Zimling de 2-0 voor zijn rekening. Queensy Menig maakte er een kwartier voor tijd 3-0 van en Zivkovic nam vlak voor tijd nog de 4-0 (zijn elfde goal van het seizoen) voor zijn rekening. VVV blijft door de kansloze nederlaag op de achtste plek steken, terwijl Jong Ajax op de negende plaats staat na zestien duels.

Achilles '29 - FC Volendam 2-4
FC Volendam was in Groesbeek snel klaar met Achilles '29 dankzij een sensationele openingsfase. De Volendammers stonden al na 23 minuten met 0-4 voor door goals van Henk Veerman, Erik Schouten, Raymond Fafiani en Ludcinio Marengo. Daarna kwam de klad er in bij Volendam en kwam Achilles via treffers van Mehmet Dingil en Freek Thoone nog terug tot 2-4. Verder dan dat kwam de laagvlieger niet, ondanks een rode kaart van Volendammer Kevin Wattamaleo in de slotfase.