Hoofdrol voor Van der Hoorn bij Swansea-debuut Peterson

Reacties

Dankzij Mike van der Hoorn is Swansea City het seizoen met een zege begonnen. Bij de eerste speelronde in het Championship zorgde de Nederlander voor de beslissende goal tegen het Hull City van Jordy de Wijs.

Hoofdrol voor Van der Hoorn bij Swansea-debuut Peterson
Swansea City
Swansea City
2 - 1
Hull City
Hull City

Laatstgenoemde stond in de basis bij de bezoekers en zag zijn ploeg een vliegende start maken. In de derde minuut was het al raak via Pools international Kamil Grosicki. Swansea City werd zo direct getest na de vele veranderingen deze zomer. Talenten Daniel James en Oliver McBurnie vertrokken voor in totaal iets meer dan 36 miljoen euro naar respectievelijk Manchester United en Sheffield United. Leroy Fer en Luciano Narsingh verlieten de Welshe club transfervrij voor Feyenoord. Ook Wilfried Bony is vertrokken, hij zit nog zonder nieuwe werkgever. Manager Graham Potter maakte promotie naar Brighton & Hove Albion.

Van der Hoorn zag deze week met Kristoffer Peterson wel een bekende arriveren in het Liberty Stadium. De Zweedse aanvaller die gehaald is van Heracles Almelo begon nog op de bank. Ook zonder Peterson stelde Swansea orde op zaken. Borja Baston maakte kort na rust gelijk. In de 49ste minuut was het Van der Hoorn die voor de voorsprong zorgde, door binnen te koppen na een volley van Nathan Dyer. Peterson viel in de 69ste minuut in en zag de score niet meer veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.