Hoofdrol voor Robben bij ontsnappend Bayern

Bayern München is het seizoen begonnen met een moeizame overwinning op VfL Wolfsburg (2-1). Arjen Robben bewees zijn grote waarde voor de Duitse kampioen.

Voor Bayern leek er na 46 minuten geen vuiltje aan de lucht. De kampioen leidde comfortabel met 2-0 tegen Wolfsburg, waarbij Robben zich manifesteerde als de gevierde man. De aanvaller dartelde in de 37ste minuut als vanouds en zag zijn voorzet via het scheenbeen van Thomas Müller in het doel van VfL Wolfsburg verdwijnen.

Koud begonnen in de tweede helft plaatste Robben zich opnieuw in de schijnwerpers. De Oranje-international, ondanks een korte voorbereiding vanwege het WK in de basis begonnen, veroverde bal op het middenveld van Joshua Guilavogui. Via Robert Lewandowski kwam de bal terug bij Robben. De uithaal was precies; 2-0.

Maar de onrust keerde vijf minuten later terug bij Bayern. Olic zorgde voor enige spanning in München. De Kroatische spits, die Bas Dost op de bank hield, zette tegen zijn oude club de 2-1 op het scorebord. Maar de gelijkmaker bleef achterwege. Dat mocht Junior Malanda zich aanrekenen. De Belgische invaller kwam in de 78ste minuut alleen voor Manuel Neuer. Via de keeper ging de bal op de lat, waarna hij voor een leeg doel de bal naast schoot.

Een afgekeurde goal van invaller Sebastian Rode en een gemiste kans voor Robben betekende dat Bayern begon met een nipte zege. Bovendien werd de traditie voortgezet dat de kampioen bij de seizoenouverture (sinds 2002 vaste prik) winnend afsluit.