Hoofdrol Van Persie bij Arsenal, winst City en Spurs

In de Premier League hebben de topploegen in hun wedstrijden geen averij opgelopen. Manchester City, Tottenham Hotspur en Arsenal wonnen.

Wigan Athletic - Arsenal 0-4Niet voor het eerst was Robin van Persie belangrijk voor Arsenal. Deze keer kwam de Nederlander zelf 'slechts' eenmaal op het scorebord terecht, maar was hij wel dé gevaarlijkste man bij de Londenaren. The Gunners namen op bezoek bij laagvlieger Wigan Atheltic, waar Ronnie Stam een basisplaats had, na een half uur spelen de leiding door een droge knal van afstand van Mikel Arteta.

Een minuut later kopte Thomas Vermaelen de Londenaren naar 0-2. Robin van Persie was met een goed aangesneden corner de aangever. Na rust speelde de ploeg van manager Arsène Wenger de wedstrijd rustig uit.

Daarna kwam Arsenal op 0-3. Weer was er een hoofdrol voor Van Persie. De aanvoerder stuurde met een fraai hakballetje twee tegenstanders het bos in, maar zag zijn inzet met rechts gekeerd worden door doelman Ali Al Habsi. De rebound werd verzilverd door Gervinho. Het laatste woord was voor Van Persie. De spits tikte binnen na goed voorbereidend werk van de snelle Theo Walcott: 0-4.

Manchester City - Norwich City 5-1Koploper Manchester City maakte op eigen veld geen fout tegen middenmoter Norwich City. The Citizens, met Nigel de Jong op de reservebank, kwamen na een half uur spelen op voorsprong. Sergio Agüero vond knap een gaatje tussen vijf Norwich-spelers en scoorde handig: 1-0.

Vijf minuten in de tweede helft kwam de ploeg van manager Roberto Mancini goedkoop op 2-0 toen Norwich-doelman John Ruddy zich volledig verkeek op een verre vrije trap van Samir Nasri en de bal pardoes in het doel terecht kwam. Niet veel later stelde Yaya Touré de winst van de thuisploeg definitief veilig.

Namens de koploper in de Premier League waren Mario Balotelli (de Italiaan gaf het laatste zetje met zijn schouder) en Adam Johnson (schuiver in de verre hoek) nog trefzeker, terwijl namens de bezoekers Steve Morison iets terugdeed: 5-1.

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 3-0De thuisploeg, waar Rafael van der Vaart met hamstringklachten op de bank zat, beleefde een droomstart en kwam al na zeven minuten spelen voor: Gareth Bale liep van dichtbij een voorzet van Luka Modric binnen: 1-0.

Niet veel later moest Bolton tot overmaat van ramp met tien man verder toen Gary Cahill van het veld werd gestuurd na het vloeren van Scott Parker. Daarna was het vrijwel louter eenrichtingsverkeer. Bolton was gehandicapt door de numerieke minderheid, maar daar stond tegenover dat de Londenaren bij vlagen prachtig voetbal speelden.

De 2-0, kort na rust, was daar een mooi voorbeeld van. Een vloeiende aanval via Kyle Walker en Emmanuel Adebayor werd door Aaron Lennon afgerond. Tien minuten later tikte Jermain Defoe van dichtbij de 3-0 binnen.

The Spurs staan in ieder geval voor enkele uren op de tweede plaats in de Premier League na de driepunter tegen laagvlieger Bolton Wanderers. United, dat later deze zaterdag nog in actie komt op bezoek bij Aston Villa, kan bij winst de tweede stek heroveren.

Blackburn Rovers - Swansea City 4-2Michel Vorm beleefde een zware zaterdag op doel bij Swansea City. De Nederlander werd liefst vier keer gepasseerd en alle treffers kwamen op naam van Ayegbeni Yakubu. De Nigeriaan zag zijn openingstreffer na twintig minuten spelen nog teniet worden gedaan door Leroy Lita, maar daarna trok de aanvaller alle registers open en bracht zijn ploeg met drie doelpunten de winst.

Voor Blackburn was de zege meer dan welkom. De ploeg was hekkensluiter, maar stijgt nu naar plaats achttien met tien punten uit veertien duels. Overigens kreeg Yakubu vlak voor tijd een publiekswissel van manager Steve Kean.

Overig duel:Queens Park Rangers - West Bromwich Albion 1-1 Foto: VI Images