Hoofdrol Van der Vaart en Krul bij Newcastle-Spurs

In een vermakelijke wedstrijd hebben Newcastle United en Tottenham Hotspur de punten gedeeld. De thuisclub kon telkens een voorsprong van The Spurs ongedaan maken (2-2).

In de eerste helft toonden beide ploegen weinig initiatief. Een doorbraak van Emmanuel Adebayor brak kort voor rust de ban. De aanvaller van Tottenham werd licht aangeraakt door Newcastle-verdediger Steven Taylor met een penalty als gevolg. Rafael van der Vaart was vanaf elf meter trefzeker en liet Tim Krul kansloos.

Vlak na rust kwamen The Magpies op gelijke hoogte. Demba Ba tikte een voorzet van Jónas Gutiérrez binnen. Het was het begin van een vermakelijke tweede helft. Via Jermain Defoe kwam Tottenham weer op voorsprong, die door een fraaie goal van Shola Ameobi opnieuw ongedaan werd gemaakt.

In de slotfase ging het spel over en weer maar stond Krul het succes voor Tottenham met een aantal knappe reddingen in de weg. Veel schoten de ploegen niet op met de remise. Newcastle blijft vierde staan, Tottenham zesde.

Overige uitslag:West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers 2-0 Foto: VI Images