Hoofdrol Robben, Van der Vaart toeschouwer bij HSV-stunt

Bayern heeft zijn status bevestigd met een kinderlijke eenvoudige zege met Arjen Robben in de hoofdrol. Rafael van der Vaart zag vanaf de kant hoe zijn HSV in Dortmund verraste.

Bayern München – Hannover 96 4-0
Hannover 96 heeft zich ogenschijnlijk als een mak schaap naar het slachthuis laten leiden. Op bezoek in München toonde de ploeg van trainer Tayfun Korkut te veel respect voor de gastheren, die al na minder dan een kwartier met een gerust hart achterover konden leunen. Arjen Robben droeg daartoe bij met de 2-0. De Oranje-international profiteerde van een fout van Hannover 96-verdediger Felipe.

In de eerste helft was het echter Robert Lewandowski die meer van zich deed spreken bij Bayern. De Poolse spits verdubbelde zijn Bundesliga-totaal met twee treffers, waarvan die in de 39ste minuut de genadeklap was voor Hannover 96. Na rust gaf Robben de overwinning van Bayern extra cachet door met zijn linkerbeen 4-0 te maken.

Borussia Dortmund – Hamburger SV 0-1
Joseph Zinnbauer heeft dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen als trainer van Hamburger SV, en direct ook een opmerkelijke. Want een overwinning bij Borussia Dortmund staat, ook al is de thuisploeg de laatste weken in de Bundesliga aan het kwakkelen.

Pierre-Michel Lasogga was de gevierde man bij Hamburger SV met zijn treffer tien minuten voor rust op aangeven van Nicolai Müller. Ondanks een verbeten strijd in de tweede helft bleek het namelijk de enige goal in het Sugnal Iduna Park. Zowel Borussia Dortmund als HSV liet de kansen onbenut.

Voor Zinnbauer had het succes een extra betekenis omdat het gebeurde tegen oude bekende Jürgen Klopp. De twee trainers kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij Mainz 05.

Rafael van der Vaart was hersteld van een kuitblessure maar moest genoegen nemen met een plaats op de HSV-bank

Bayer Leverkusen – SC Paderborn 2-2
In de eerste helft deden de clubs niet veel voor het elkaar onder. Dat gold ook voor de keepers, maar dan in negatieve zin. Lars Bender profiteerde namens Leverkusen kort voor rust van een fout van Lukas Kruse, die een schot van 22 meter van Karim Bellarabi slecht verwerkte.

Daarmee volgde de doelman van Paderborn het slechte voorbeeld van zijn collega aan de andere kant. Want Bernd Leno ging halverwege de eerste helft kinderlijk in de fout bij een lange bal, waarna het voor Süleyman Koc een simpel klusje was om de score te openen.

1899 Hoffenheim – Schalke 04 2-1
Na de overwinningen op Werder Bremen en aartsrivaal Borussia Dortmund heeft Schalke 04 zich weer van de mindere kant laten zien. Dat leidde in het egin van het seizoen ook al tot teleurstellende resultaten. Die Königsblauen keken na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Tarik Elyounoussi en voormalig Schalke-aanvaller Adama Szalai konden scoren dankzij defensieve onzorgvuldigheden bij de thuisclub.

De pogingen de schade te herstellen bleken vergeefs, ook omdat Joël Matip een kwartier voor het einde met zijn tweede gele kaart de Schalke 04-zaak geen goed deed. Klaas-Jan Huntelaar, die eerder ten koste van een gele kaart zijn frustratie had gebotvierd op Kevin Volland, scoorde weliswaar voor Schalke. Maar het was te laat om de nieuwe nummer twee Hoffenheim van de zege af te houden.

Werder Bremen – SC Freiburg 1-1
Werder Bremen wacht nog steeds op de eerste overwinning. Na het bezoek van SC Freiburg restte een punt als beloning, maar door de zege van HSV is de ploeg van trainer Robin Dutt afgezakt naar de laatste plaats. Eljero Elia maakte bij de thuisploeg de negentig minuten vol. De doelpunten kwamen op naam van Franco di Santo (Werder) en Vladimir Darida (Freiburg).