Hoofdrol Robben bij ruime zege Bayern op Hoffenheim

Bayern München heeft mede dankzij een doelpunt en een assist van Arjen Robben thuis eenvoudig gewonnen van 1899 Hoffenheim (4-0). Ook kwam er goed nieuws uit de ziekenboeg, want Bastian Schweinsteiger maakte na maanden blessureleed zijn rentree.

Afgelopen dinsdag kreeg de koploper van Duitsland nog een forse tegenvaller te verwerken toen Philipp Lahm een enkelbreuk opliep, waardoor hij zo'n drie maanden uit de roulatie is. Ook David Alaba, Holger Badstuber, Javi Martínez en Thiago Alcántara zitten in de lappenmand, maar Schweinsteiger kwam voor het eerst dit seizoen in actie namens Der Rekordmeister. Zijn laatste wedstrijd was de gewonnen WK-finale van 13 juli tegen Argentinië (1-0 na verlenging).

De dertigjarige middenvelder kwam een klein kwartier voor tijd binnen de lijnen toen de wedstrijd al beslist was in het voordeel van Bayern, dat op dat moment met 2-0 leidde. In de openingsfase was Anthony Modeste nog wel dicht bij de openingstreffer namens Hoffenheim, maar daarna kwam de thuisclub nauwelijks meer in de problemen.

Halverwege de eerste helft, in de 23ste minuut, opende Mario Götze de score. Nadat Robben en Thomas Müller al dicht bij een doelpunt waren na vloeiende aanvallen, besloot de middenvelder het van afstand te proberen. Van zo'n twintig meter liet hij Hoffenheim-doelman Oliver Baumann kansloos. Vijf minuten voor rust verdubbelde Robert Lewandowski, net als Götze overgenomen van Borussia Dortmund, de voorsprong. De Poolse spits liep handig weg bij zijn tegenstander en kopte een afgemeten voorzet van Robben eenvoudig binnen.

Ondanks een groot overwicht van Bayern bleef het daar lang bij. De rentree van Schweinsteiger in de 77ste minuut zorgde nog voor een daverend applaus in de Allianz Arena en vijf minuten later zorgde Robben na een schitterende aanval voor het derde doelpunt. De vleugelaanvaller tikte subtiel binnen op aangeven van Lewandowski en invaller Sebastian Rode bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand op 4-0. Hoffenheim beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Ádám Szalai.

Door de overwinning komt Bayern München op dertig punten uit twaalf wedstrijden en blijft aan kop in de Bundesliga. Nummer twee VfL Wolfsburg verloor met 3-2 bij Schalke 04, waardoor de ploeg van trainer Pep Guardiola nu zeven punten los is in de Bundesliga. 1899 Hoffenheim zakt naar de zevende plaats.